"Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası'na Hazırlık"

TAZOF tarafından düzenlenecek olan "Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası"na hazırlıklarımız devam ediyor. İlçe turnuvası 05.03.2024 Salı günü saat 09.30'da ilçemize bağlı  TES-İŞ Anadolu Lisesinde yapılacaktır. Turnuvaya hazırlık aşamasında emek veren, özveri gösteren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizden;

• Umut Erkin ÖZMEN (3/B) -Küre Kategorisinde,
  • Ebrar UZUNDAĞ (4/D) -Mangala Kategorisinde,
  • İsa Tunga KIŞTAN (3/D) -Pentago Kategorisinde,
  • Roza ALTUN (4/D)- Q-bitz Kategorisinde,
  • Muhammed Çınar ORUÇ (4/A)- Equilibrio Kategorisinde okulumuzu temsil edeceklerdir. Öğrencilerimize turnuvada başarılar diliyoruz.

Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen genel amaçlar doğrultusunda öğrencilerin zihinsel kapasitelerinin, becerilerinin geliştirilmesinde akıl ve zekâ oyunları etkili bir araçtır. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışmaları ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirirken analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. bunun yanı sıra; akıl yürütme becerisinin gelişmesi, konsantrasyon süre ve derinliğinin artması, girişimcilik ve cesaretin artması, ilk defa karşılaşılan koşullara adaptasyonun kolaylaşması, sorunlarla başa çıkma, yenilgi karşısında pes etmeme ve yeniden başlayabilme becerisi, yaratıcılığın gelişimi, motor becerilerin gelişimi, çok boyutlu görebilme, görünmeyeni canlandırabilme becerisinin artması, çok yönlü/stratejik/eleştirel düşünebilme, eldeki verileri doğru değerlendirme ve bunları sonuca ulaşmada verimli ve akılcı kullanabilme, durumlar karşısında farklı çözüm yolları/stratejileri geliştirebilme, hızlı düşünme ve karar verme vb. becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024